Een fijne en productieve morning routine in de makelaarswereld. 

12-10-21

Als je aan drukke, maar succesvolle personen vraagt of zij een ochtendroutine hebben, is dit 9/10x JA!

Waarom is een ochtendroutine zo fijn?
Als makelaar zijn je dagen gevuld met (heel veel!) telefoontjes, team meetings, bezichtigingen en hectische schema’s waarbij je van hot naar her beweegt. 

Vaak is het prettig om te kunnen aarden tijdens deze momenten en daarbij een goede focus te hebben. Hoe drukker je dag wordt, hoe fijner het is aan het begin een momentje voor jezelf te hebben. Tuurlijk is elke minuut extra slaap mooi meegenomen, maar deze tijd kun je nog nuttiger besteden. Als je meer wilt, moet je meer geven en dit kan door te beginnen je wekker eerder te zetten en jouw ochtendroutine van start te laten gaan!

De meesten denken bij een ochtendroutine meteen aan sporten, maar als dit niet jouw ding is no worries. Misschien vind je het heerlijk ’s ochtends te lezen, of een gezond ontbijtje klaar te maken voordat je werkdag begint. Het nieuws lezen of luisteren kan ook een productief begin van de dag zijn of een paar minuten mediteren kan helpen. 
Het idee van een ochtendroutine is dat iedereen iets vindt wat hij/zij fijn vindt zodat het je een consistente startpunt van de dag geeft. Je vertelt je lichaam en geest dat het tijd is de dag te beginnen. Iets doen wat je fijn vindt geeft jou het extra zetje de dag goed van start te gaan!

Tegen de tijd dat je op kantoor aankomt en het werk begint, zijn jouw hersenen al volledig wakker. Dit maak je niet alleen alerter en gefocuster, ook draagt dit bij aan het vertrouwen van je werkzaamheden voor de dag. Begin met je moeilijkste taak of iets waar je tegenop kijkt, zo hoef je hier de rest van de dag niet meer aan te denken.