7 Stylingtips voor de verkoop van jouw woning 

25 juni, 2021

Woning verkopen

.01 Ruim je huis op en maak het zo ruimtelijker
Hoe leger je woning is, hoe ruimer het lijkt. En een ruime woning verkoopt! Tip om je kasten op te ruimen, zodat je minimaal 1/3 meubels en spullen hierin kwijt kunt. Daarnaast, als je jouw woning aantrekkelijker wilt maken voor een bredere doelgroep, is het van belang de woning zo neutraal mogelijk te maken. Haal persoonlijke spullen, zoals foto's, kindertekeningen, speelgoed, hondenmanden, kattenbakken, beelden en geloofsuitingen etc. 

.02 Zorg dat alle lichten het doen
Naast een ruime woning, wilt iedereen een lichte woning. Vermijd donkere en gekleurde muren, even wit schilderen loont echt! Zorg dat gordijnen en luxaflex open kunnen en dat alle lampen het doen! Kies voor witlicht i.p.v. sfeerverlichting.

.03 Badkamer opruimen & schoonmaken
Niemand zit te wachten op een smerige badkamer met jouw shampoo flessen, scheermesje, tandenborstel en een oud douchegordijn.. Ruim al deze spullen op, koop een nieuw douchegordijn en zorg ervoor dat je badkamer blinkend schoon is.


.


04 Repareer mankementen 

Zorg ervoor dat bezoekers geen losse snoeren zien hangen, kapotte stekkerdozen of dergelijke zien. Repareer alles voordat je de woning te koop zet, zodat jouw woning er verzorgd uitziet op de foto’s en tijdens de bezichtigingen. 

.05 Maak het bed op met wit linnen en zet twee nachtkast lampjes naast het bed
Een bed met wit linnen en mooie kussens dat netjes is opgemaakt, doet men denken aan een hotel. Die indruk wil je toch achterlaten?! Laat beddengoed met drukke werkjes, voetbalclubs of dergelijke in de kast liggen.. Houd het neutraal! Twee nachtkastjes met beide een lampje erop doet wonderen. 

.06 Zorg dat alles schoon is en lekker ruikt
Een aangename geur is belangrijk in een huis, dus zorg ervoor dat jouw woning fris genoeg ruikt. Kopers knappen namelijk af op een huis die naar hond, kattenbak of bijvoorbeeld rook ruikt. Poets jouw woning nog even goed of laat de schoonmaker komen voordat de bezichtigingen plaatsvinden.

.07 Maak de tuin en hal verkoopklaar
Het eerste wat potentiële kopers zien is waarschijnlijk de hal, de voortuin of de galerij. Maak deze ruimtes vooral netjes, want de kans op het maken van een goede eerste indruk is maar een keer.. Het stofzuigen van de gezamenlijke hal, de post opruimen en de planten er verzorgd uit laten zien doet al wonderen. Mochten buren veel spullen in de gezamenlijke hal hebben staan, adviseren wij hen te vragen deze spullen (tijdelijk) op te ruimen.